>

Post biasa-biasa saja





Hai *lompat-II*
Kemana kamu semua ? errkkk saya tak nampak lahh . Kamu semua dah lupekan saya yee ?
Kfine.Tanpa kawan siapalah saya kan ? And the most important thing is I akan pindah meninggalkan
negeri Kedah yang tersayang nie.Motif ?? Harhar takde motiflah . Actually minggu nie maybe minggu
last I kat Kedah.Sedih kan ? Segala kenangan bersama kawan-kawan takkan ku lupa.Aku akan patri
kenangan tuu dalam sanubariku . Ececey sejak bila aku pandai bermadah kata nie ? Aku akan sambung
pelajaran aku kat UK . UK ? Ape-ape jee lah asalkan bahagia . Tapi UK tuu dalam negara kite jee .
Korang tekalah sendiri kat mane yee.Korang kan kawan-kawan yang bijaksana :)

                                                Friends + Love + Smile :)



 Nanti aku upload banyak-banyak gambar kawan-kawan aku . Aku just jumpa gambaq nie
jaa semalam .

Keboringan

Hai guys !
Buat ape jee ? Tetibe jee aku nie . Hmmm -.-
Actually hajat I nak tdoq jerr harinie tapi tak menjadi
Memang bagus lah kan . I bangun awal-awal pagi lagi
then duk termenung masa depan .Muehehehe *Aku 
memang suka berangan* .Roomate I semua busy dengan
mimpi masing . Arghhh jealousnya . Nak jugak ! nak jugak !

btw,untunglaa pada kawan-kawan yang stay Kedah tuu
untunglaa boleh balik,jumpa mak ayah,jumpa family,jumpa
kekasih hati,jumpa kawan-kawan,jumpa musuh and sape-
sape jee lahh.Untunglahh korang kan-:(aku nie duk terperap
jee kat sini dah laa nak outing besok tak boleh.Rase macam
harghhhh,tatau nak buat ape.

Dah laa aku nak bukak twitter,facebook semua kena block!
Memang baguss laa kan.Amat baguss ! See,best nya kehidupan
aku kat sini.Hanya satuu jee yang boleh isi masa harini.Huahaha..
Packing barang lahh ! Kan dah nak balik so packing lebih awal
itu lebih baik untuk mengelakkan barang-barang kite tertinggal .
Aku memang tak suka buat keje last minute sebab kite akan jadi
kelam kabut and terburu-buru.

Pada saat nie jugak aku rase nak On The Phone with MTH .Tapi
takot ganggu masa dia jer.Dia mane ade cuti sedangkan aku sedang
berseronok~Dah la bila cakap dengan dia,sampai berjam-jam.Harituu,
dia tak tidoq sebab aku.Kesiann awokk-,-btw,suka bergayut dengan
dia :)Tiada yang lain selain dari dia.

PSPM dah habiss !



Assalamualaikum uolss ..
Harhar dah lame yee I menyepii . Almaklumlahh saya kan busy dengan study *ayat tak boleh blah* 
Korang ape khabar ? Sihat ?? Harap-harap sihat laa yee . 
Emm , saya tersangatlah happy harini sebab saya dah merdeka ! yeayyy ! 
Baru jee abes paper Chemistry . And , this is for the last semester 1 .
Rase macam nak panjat jee tangki dekat kmk nie,nak tunjuk bahawa
tengah happy . Nak jee menjerit kat blok biar semua orang dengar betapa
nikmatnya tamat exam . 

Result tatau laa macam mane . I dah buat yang terbaik .I tawakkal
jee ape keputusannya . Okayy , selama sem 1 nie banyak yang I alami dan 
membuatkan saya lebih matang dari hari ke hari ..ekeke . Untuk release 
tension , saya nak layan movie banyak-II dalam masa 3 hari nie sebab
nanti Sabtuu kitorang ade MUET .So,kitorang kena stay sini 
maklumlah I kan orang Kelantan so takkan laa nak balik kan ?

Haa , buat adik-adik yang sedang menghadapi SPM tuu , buatlah yang 
terbaik yee . Bagi mak bapak korang happy dengan keputusan korang .
Baca soalan dengan teliti and jangan main redah jee . And satu lagi
if korang rase blurr dalam dewan tuu , banyak-banyaklah berdoa kepada
Tuhan supaya ingat balik ape yang korang baca !SPM nie adalah penentu
masa depan kite wahai adik-adik ! Harhar .. Kekadang teringat zaman SPM
dulu sebab akak nie bukannya ulat buku . Suka buat terokk ! Tuppp ! tuppp 
keluar result yang memang tak disangka . Masa tuu nak menangis pon dah takde
maknanya . Tapi syukurlah sebab sekarang boley belajar kat matrik . InsyaAllah 
kalo adik-adik buat yang terbaik , adik-adik akan berjaya . 

Line kat sini tak sebegituu bagos so , I susah laa nak upload gambar or
nak share story dengan uolls . Emm , if ade mase , I hupdate blog bila 
balik Kelantan nanti la yee . Btw ,saya dah buat twitter . Jom follow saya :
https://twitter.com/FrhShien

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum korang :)
Atoto belog I dah macam dah tak berfungsi kan ? Harhar . Actually farah malas laa nak hupdate . Adoii , tatau nak type ape . Pendek kata , kehabisan idea lahh . Ape gune ade blog kan kalau malas nak hupdate kan ? Hmm , okay I'm try my best so that I 'll update my lovely blog . Harhar . Eh , eh malam nie malam raya lahh . So , takdelahh solat terawih  , takdelah sahur , takdelah berbuka lagi . Cepatnya masa berlalu kan ? Dulu , nak jee Hari Raya cepat - cepat . Tapi sekarang rase macam sedihh jee nak tinggalkan  Ramadhan :( So , how about your preparation ? Esok pakai baju raya colour ape ? Hope korang enjoy laa esok yaa ? Selamat Hari Raya , Maaf Zahir Batin :) 


*Gambar takda motif curi dari cik GOOGLE



Assalamualaikum semua ..
     Hai ape khabar semua ? lama kan farah menyepi ? Actually takde ape - ape pun and I demam nie *sobsob nak balik Kelantan !* . Hey , hey I just wanna to say that I'm officially at Kedah Matriculation College . Hihi anyway this college superd best . Seriously .. Anything were complete . If u're bored , you can go anywhere you like but one things , the girls can go for outing on Friday and boys on Saturday . About outing , actually we can go anytime but must fill the MIS . MIS is about the pass from felo ( warden ) through internet . Understand ?  Never mind .. Not important -__-

     Lifestyle kat sini takde lahh busy sangat . Kita kena pandai manage our time lahh . If taknak masa tuu terbuang begitu saja , try to make your own timetable . Ahad hingga khamis ada kelas dari pukul 8 pagi hingga 4 petang . Tapi depends pada jadual lah . Ade yang kene balik kul 5 . Hmm , about orientasi kan seriously best . Hihihi , abang - abang and akak - akak faci semuanya okay and sporting lah kot -_- . I rinduu nak buat ombak , senamrobik super junior and waka - waka . Abang wong best laa . Kelakar pun adee tapi semua tuu tinggal kenangan lah . About roomate pulak kan , semuanya okay . Dalam bilik ade 4 orang . Asalnya 3 orang tuu semuanya orang Kedah tapi bila budak - budak PDT last year masuk , some students kena pindah bilik . So , roomate farah yang sorang tuu terpaksa pindah bilik . Haa , yang PDT nie orang Kelantan . Kitorang panggil dia 'kakak' sebab dia tua setahun . Total now 3 malays and 1 chinese in our room .

     Kawan ? Kawan pulak semuanya best - best . Buat masa nie Farah ade 4 orang bestfriends . Diorang adalah Dyla , Aen , Pyka and Ezreena . Semuanya sporting and best and one more thing kitorang semua orang Kelantan . Bukan berpuak tapi kitorang macam satu kepala . Okay harap korang faham lah kan . If ade masa , farah upload lahh gambar kitorang dalam blog nie . Tapi kan , tunggu lahh lebih kurang dua bulan lagi sebab masa tuu farah balik Kelantan . Hihi . Kat sini guna wifi tapii line slow as snail . Biarlah korang nak cakap entry farah tak menarik punn ! Farah langsung tak kisah . Actually farah demam plus selesema plus sakit tekak nie . Nasib baik lahh ade ain . Dia datang bilik farah semalam . Dia bagi ubat kat farah . Sweet tak kitorang ? Acece .. pleaseee lahhh I'm not lesbo okay . I think thats all from now sebab nak study pulak . If ade masa , farah cerita pulak about study erk ? Bye , bye all . Gonna miss u <3

Macam mane kat sane ?

     Malam nie , sambil layan bola saya ade tergambarkan something . First of all , yeayyyyyyyyyyyyy ! Kelantan menang piala FA  . Okay , bangga kejap (^_*)v . Tapi , otak takde punn semangat bolaa nie -;- ehemm- ehem biasa laa otak saya nie tertumpu pada pelajaran jerw *sila muntahh yee* Nak citer apee erk ? lupee *garu-II kepala* . Dah - dah , malam nie tanak merepek ! Letihh tangan aku nak menaip entri panjang - panjang walhal tade orang baca punn . Aku yang syok menaip >,< kihkihkih . Anyway , takpelah asalkan aku dapat luahkan perasaan kat sini *sejak bila guna aku ? LOL*

     Idea tuu dah datang . Hehehehe -,- begini saya duk kat rumah minggu nie jerw . Serious sedihh beb nak tinggalkan adik , sepupu and bebudak kecil yang suka main dengan saya . Saya suka layan bebudak sebab diorang fun . Awww mesti lepas nie terbayang - bayang diorang nie . Macam mane keadaan kat matrik nanti ? Okay ke tak ? How about friends , roommates , lecturer and surrounding ? Alolo , cam tak sanggup jerw nak pergii .Sabtuu depan dah nak bertolak ke Kedah and Ahad pulak daftar . Kenapa aku tak terimaa jer UiTM Machang ? kan senang . dah laa dekat . Okay , balik pada kawan , hmm ade ke kawan yang sekepala dengan aku ? boleh terima karenah aku ? faham jiwa aku ? tak khianat aku dari belakang ? boleh ajar aku bila aku tak faham ? adee ke macam tuu ? Roommates pulak , haihhh nie kes besar nie . Kalo tak kene , boley bawak bergaduh ! Arghhh , tamau gaduh - gaduh . Aku takut if aku dapat roommates yang pengotor , and bersikap negatif . Lecturer pulak , acano kalo dapat yang garang ? Kalo persekitaran , tengok okay jee melalui cik google . Comel pulak tuu , dahh la besar . Hehe , ini takde masalah :)

     Uncle cakap , saya selalu berfikiran negatif and saya jugak macam tak majuu , means takde perubahan . Haha memang betul ape yang uncle cakap sebab otak saya selalu berfikiran bukan - bukan entahh setan apee melekat kat diri nie -,-' So , saya must think positive and move forward ! Impian saya satuu jee agar dapat 4 flat kat matrik nie . Angan -angan tak akan jadi kenyataan if kite tak usaha bersungguh- sungguh right ? Haa , satu lagii peninglah about modul nie . Hmm , modul mane better ? Anyone , please help me .. I need your help !

Alahai pedihnya bende nie

Hai korang !
     Korang buat ape jee ? Saya rase sebelum pergi matrik nie , saya nak update blog saya nie  banyak - banyak . Boleh kan ? btw , saya sedih nie nak tinggal negeri kesayangan saya , Kelantan :( Hmm .

     Segala persiapan dah dilakukan . Hari nie , ade buat makan sikit kat rumah atok . Atok suruh buat kat sane al maklumlah dia nak datang sini tak larat katenya . Biasalah orang tua memang lah macam tuu . Kite yang muda memang senang la nak ke hulu ke hilir. Atok pulak ade banyak penyakit especially asma . Memang tak boleh laa nak datang jauh - jauh kan even dengan car punn -.- I think korang dah dapat agak kan kalo I bersemangat nak update nie kan ? Mesti nak citer something happend kan ? yeayyy ! 10 markah .. congrats betul -,- *ape aku merepek nie ?*

     Orang Kelantan memang dah jadi tabiat bila buat makan jee mesti ade solok lada . aww, aww pade yang sebelah luar tuu , I dont know lahh . Entah - entah solok lada korang tak kenal kan ? I tak tahuu lahh negeri korang tuu panggil apee solok lada nie. Nie rupanya )

Sorry yee , gambar nie I curi dari pak cik GOOGLE 

     Ceritanya bermula begini :
     Ketika semua orang sedang asyik buat keje , I terpandang adik I yang kiut miut tuu sedang menghiris bahagian tengah lada untuk dijadikan solok . So , I punn jealous lahh tengok adik I buat mende tuu . Dengan rakusnya , I mencapai pisau dan mendahului adik I hiris lada tuhh . Actually , I tak conform laa istilah lada nie weither hiris, kerat or potong*belek kamus dewan yee* . Arghhh , anything lahh asalkan aku sempat ceritakan pengalaman malang nie tuk korang ! I buang laa semua biji - biji lada tuu dengan tangan I yang runcing lagii canti menarik tertarik nie *terlebih sudaa* . Then , I masukkan pulak isi solok tadi ke dalam lada tuu . Alahai , ibu dah tengok aksi I . Dia cakap camni ;

Angah , kejap lagi tengoklah tangan tuu jadi camna

Dalam hati I , Ape ibu merepek nie ? saje nak takutkan laa tuu -,-' tak takot langsung ehhh . See ! Berlagak kan I ? Okay , aku tahu korang dah mula mengantuk baca entri aku kali nie kan ? Nak dipendekkan cerita , tangan I kemerahan panas pedih . Lol . Abis cara ibu , atok , sedara and orang terdekat buat but , takde perubahan . I menangis teresak - esak sambil cakap kat ibuu yang I dah tak tahan . Serius , rase nak potong jee tangan mase tuu.
     
     Orang tak tahuu memandai jee cakap ; Alaa , buat relax sudaa ! Nanti , okay letew . Dalam hati I rase nak bunuh jee orang nie , siap menyumpah seranah lagii . I rase peritttttt tak terhingga sehingga rase cam ade someone curah air panas kat tangan I . Terok gilaa masa tuu . Ade yang faham sebab dah alami situasi yang sama bcoz majority yang kene memang menangis laa and takde dah istilah 'tahan' tuu . Semua orang kat rumah atok terbeliak tengok I , dengan muka yang entahh ape - apee sebab nangis , tangan yang kaku plus merah . Then , cik ibuu ambik gamat tuk letak kat tangan . Cik ibuu sampai menangis tengok keadaan I . *hari nie , episod yang menyayat hati* . Pada masa tuu lahh semua orang faham situasi I . Uncle cakap , I alergic . Gamat di tangan punn rase panas jee so , I tempis tangan ibuu sebab tangan ibu rase hot semacam . Ibu letakkan air ape ntah . Banyak laa campuran dia actually atok ajar so , I rendam tangan kat situ . Rasa okay sedikit . Tapi, still panas . Hmm , I pun rehat and lame - lame rasa okay . Nenek punn pesan kat ibu , tak kan biarkan I main - main dengan lada lagii . I nak tidur , tak dapat .. I minta ubat tidur , takde . Memang pedih and perit lahh . Hanya Tuhan jee yang tahuu . I buat mende tuu pada pukul 10 pagi and pukul 6 petang baruu lega . Bukan sembuh tapi , lega sikit dari yang sebelum nie .

     Pesanan I pade sape - sape yang bermain - main dengan lada tuu , hati - hati laa yee ? Kalo terkena , memang superb bessttt laa .. Try lahh sekali , mesti nak lagi .. *muka serius*Last but not least , aku menciii bende ni :
  Curi dari cik google lagi :)


     


Gonna miss uolls

Assalamualaikum ..
     Hari nie , bangun awal - awal dengan semangat . Hmm , hari nie puasa sunat plus ganti *perlu ke gtaw ?*
Lantak ahh ! Semalam kan kite puasa . Penat gila den ! dah la tak sahur .  Gigi pun tak tahan sakitnya . Seram sejuk den dibuatnya ! Pakai bende nie , hampehh laa nak makan pun susah .  So , den berbuka la pada  1  ptg . Sayang kan ? Cik ibuu suruh berbukaa sebab dia tengok keadaan den kritikal  plus mulut den bengkak :( HAHA .  so , den pun makan lahh apam yang cik ibuu beli . Adoii , still sakit maa . Last - last den taruk minyak panas kat perut and lepas tuu , Zzzzzzzzzzzzzzz .....  Kite nak online pun tak larat sebab tangan tak bermaya nak tekan mouse . sedih den ! ingatkan semalam hari last :( Nauzubillah .. Okay tamat ceritaa tuu (^_*)v

     Pagi tadi , buka lappy ngadap facebook lepas sahur . Syokk sangat lahh kan ? Pastuu , teringat pulak borang - borang panduan apee nak sambung belajar . Hmm , penat lahh nak belajar nie ! Macam - macam kena buat ! teruss print dokumen - dokumen tuu semua . Semua member dah excited nak masuk uni , matrik but I ? LOL . Macam takde perasaan jer . Sedih punn ade nak tinggal family yang tercinta *lap-II air mata* . Anyway , cik ibuu dah pesan kalo pergii nie , cik ibuu tamau dengar nangis - nangis dah ! control lahh diri terima perubahan baruu !* Semua orang punn macam tuu , terpaksa lepaskan family tuk belajar . InsyaAllah , Farah buat yang terbaik kali nie and I hoped I got 4 flat . InsyaAllah . Tapi , semua tuu tak kan terjadi if kite tak usaha kan ? Farah target lepas nie , takde dah 'main - main' tuu . 

     Tik , tik , tik ... 
     Cepatnya masa berlalu kan ? Bagaimana uolss yang sebaya dengan farah tuu ? Dah bersedia kee nak sambung belajar and kejar cita - cita ?? Persiapan ? Hmm , farah dah buat persiapan but isi borang tuu semua tak buat lagi . ekeke . Malas lahh nak mengisi borang tuu . Lepas nie , mesti rinduu nak keluar dengan kawan dan family . BOYFRIEND ? no , no , no ... hancur lahh harapanku nak bercintaa lepas kahwin ! btw , SINGLE make me free like a bird ! seriously . No timee for couple ~ *okay , dah lari dari topik* emm , I'm gonna miss PHYZEN or my siblings at KEX . Arghhh , seriously . Nak tengok diorang ? Nahhh ..

Futsal at Arena :)

Name dia Kholess . Dia sekarang kat UNISEL ambik Tesl



 


After Money Management ;)
yeahhh , survive !!




 Bowling time =,=





Tourist Interview :)
serious penat but besssttt !


Mat Saleh ni tersangatlah ohsem!








Bergambar dengan atlet dari manee ntahh . sory..lupee .


 Last Day At KEX :(
Miss that moment !


     Actually , Farah bukan rindu PHYZEN saje but semua kawan - kawan farah dari SK Kemumin , SMK Beris Panchor , MRSM Beseri , SMK Kota Bharu and sape - sape lahh yang farah kenal . Nie gambar orang yang rapat dengan farah :) Hope our friendship will never end <3

Ziera

Nasha


Eppy
Akim
Eqah
Aliena
Nabilah

  I know kat sane nanti , mesti ade kawan - kawan yang farah kenal kan ? Aww , hai friends ! Hello , hello sikit :) Jangan sombong - sombong yee ? I hope takde dah kawan yang perangai cam bebudak tak matang nanti*faham-II lahh maksud I* Kita dah 18 uolls janganlah buat pemikiran cetek ! Emm , last but not least harap dapat kawan yang sekepala dan tidak mengutuk - ngutuk kat belakang or perasan diri tuu bagus sangat ! Kbai ..

UPU RESULT

mood : bercelaru

see ! saya dapat ape yang saya nak .. tapi , problemsnya ,
hmm .. ramai yang cakap macam tuu lahh , macam nie lahh .. hidup pun tak senang !
yaa , i know kite tak sepatutnya ikot cakap orang .. but , i need ur help !
please ..
anyone , which one better for me ? matrik or diploma sains kuantitatif ?
:(

i miss him

Hello peeps !
Tak boleh tidur laa .. tadi , dah tidur kot sebab ingatkan result UPU keluar pukul 12 malam nie . Rupa - rupanya jangkaan I salah . So , I tukar shif dengan burung hantuu laa malam nie . About UPU , I hoped I got the science quantitative's course . If I got this course , I don't know which one better for me and as you know , I got the KMK . hewhew . I think , better I go to diploma because I like mathematics very very much . Hmm , tomorrow also I have an appoinment .. argghhh ! so hurttt ! I hoped I'll faced it successfully .

Emm , I feel lonely and like miss someone . yeahhh , seriously I miss himm . I macam gila bayang jee ! argghhh .. sedangkan I dah banyak kali berdoa nak lupekan dia , but I'm not understand why perasaan tuu selalu datang . I think , dia langsung tak ingat I punn ! conform laa dia tak ingat punya . Kalau dia ingat , mesti dah lama dia bertanya khabar kan ? Sejak kejadian hari tuu , kitorang dah lost contact . dulu , dapat result SPM , teringin jee nak text dia camne dengan result and target nak sambung study kat mane . Namun apee daya , I kann perempuan , I tak mampuu nak tanya dia sbab I tengok dia macam dah benci kat I !!

So , I tulis laa dalam blog pasal dia .. *blog dulu * hmm , no respons ! okay , frust yang teramat sangat sebab dia macam dah putuskan talian persahabatan . Biarpun , kitorang baru kenal tapi, kehadiran dia memberi makna dalam hidup I . SERIUS ..then , tahuu about matrik . Sekali lagi perasaan ingin menanya dia dapat matrik mane . Nasib baiklah hati I masa tuu sangat kuat . So , hasrat tuu terbantut macam tuu sajee . Ni pulak about upu . Sekali lagi hati meronta  ronta nak tanye dia . Tapi ....... I takot dia fikir I gilaa kat dia ke hapee ..

Dulu , I ingat dia ade cakap dia nak masuk diploma jee . I hope dia dapat kos elok2 and berjaya lam hidup dia .. InsyaAllah .. Bila I ingatkan dia , I buka mesej dia dalam facebook baca satu - satu .. wahhh , beribu - ribu meseg dari dia saja . Hmm , I takkan delete itu semua .. then , tak cukup dari tuu , I buka fon bace dia punya text sambil ingat pesanan dia semua . Arghhh , serius terimbau kenangan berbual - bual dengan dia . Takpelah , MTH I hoped u happy and achieved your ambition . SORRY for all my mistaken and I hope u'll forgive me . All people make mistakes right ? so , I still remember what u said " Tiada manusia seperfect Rasulullah " yaa , i know everybody not perfect but I'm tried to be perfect not in your eyes but everyone because my tutor , kak marina said : don't be humility ! You should move forward to achieved your ambitions and dont be guilty about the past because we still have opportunity to changed !

Kisah zaman budak - budak

     Alahai duduk sorang - sorang petang cengginie teringat pulak kisah zaman kecik - kecik dahulu kala .. hihi , sungguh tak matured !* Bila diingatkan balik , rase malu , lawak , rinduu semua bermain dalam fikiran . Alahai manis nyee kenangan mase sekolah rendah ! Masa kecik - kecik dulu , bila ikot parents pegi shopping , kite tumpang sekaki . Motifnya , bukan nak teman parents beli barang - barang dapur but , nak belikan buku - buku yang comel kat bahagian alat tulis !* kite suka beli yang gambar kartun and colour yang fun ! sumpah comell gilaa =,=

     Korang tahuu tak ape kite buat dengan buku tu ? HAHA .. buku tuu , kite takde lahh terus gune but , kite simpan kat rumah dulu . Al maklumlah , 'sayang' nak gune . Bila dah lame - lame perasaan sayang tu makin pudar and lusuh then , terus bawak buku tuu kat sekolah . Ape buat ? I know uolls punn macam I jugak kan ? eleleh , buat - buat tak tahuu pulak ! Dalam buku tuu , setiap helai kertas mesti tulis camni :

NAMA :
T/LAHIR :
T/LAHIR :
blablablablabla ..............................

     haa , dah dapat agak ? biodata lahh !* pftttt .. HAHA .. Macam - macam lah tulis tittle kat atas tuu , Something About Me , Wanna TO know Me , My Biox and something like that .. then , kawan - kawan tulis dengan pen warna warni plus bersinar - sinar .. Takkan nak gune pensel jee kan ? Tak menarik langsung ! Mase tuu , otak budak - budak lagii lahh , biasalah otak kartun katekan !* kawan - kawan sampai meleleh air liur tulis biodata .. HAHA .. One more things , yang nie boleh dikira lawak tahap gaban ! huahaahauahua *gelak kejap*

     Ade sorang kawan kite tuu , dia bawak pensel warna . Masa tuu pensel colour Luna lahh yang famous dalam kalangan bebudak >,< *budak-budak kan suka mewarna* yang lawak nye , kat atas kelepek pensel tuhh , alaa cmne nak explain erkk ? adelah bahagian yang berlipat tuu kat sebelah atas sekali *hope korang faham lahh * ade amaran like this :

Assalamualaikum ..
jangan guna pensel warna saya jika tak mendapat kebenaran !
Nanti , mak saya marah !

 p/s : tempat I bulatkan tuu lah ade amaran !

Lol .. hewhew .. walhal bukan dia sendiri yang tulis amaran tuu TAPI , mak dia yang tulis siap dengan pen merah lagi !*tulis kemain besar - besar whoa ! wakakakkaka .. adoii , mak dia pun otak cam budak jugak !* opss , sorry takde kena mengena dengan yang hidup dengan yang mati * Banyak lahh kenangan mase sekolah dulu . Hurmm , ade satuu lagi . ade lahh sorang kawan kite nie , dia suka beli buku mewarna .. bila dia mewarna , fuhh ! memang cantik , menarik , tertarik lahh .. yang kelakornya , semua orang berebut - rebut nak buku tuu jugak . Alahai ,kesiannnya ! budak laki pun same berebut nak mewarna walhal gambar barbie jer punn ! kalo I pecahkan rahsia diorang , mesti maluu tahap pfttt .. hehe.So , kawan kite tuu terpaksa lahh tulis name kat tepi sebelah kiri buku sebagai giliran tuk mewarna ..
 Bayangkan budak laki mewarna gambar nie !* wakaka

     Itulah pengalaman I as budak - budak sekolah rendah .. uolls macam mane ? adee lagi yang lucu and boleh pecah perut*ktipuu*.. Now , semua dah berubah bila masuk sekolah menengah . Semua dah nampak matang , handsome , comel , ayu , blablabla ... Kadang - kadang bila jumpa diorang sampai tak kenal ! Mane taknya semua dah berubah .. Hmm , hari tuu , ade lah pegy kat mall dengan family .. jumpa lah dengan kawan yang kerja kat situu . I tengok dia duk jeling - jeling jer . So , I ceritaa lah kat cik ibuu then , I tunjuk lahh kat cik ibuu ! I ingat kan dia nak mengorat I *k perasan * walhal  dia kawan I !* cik ibuu yang kenal dia .. hahaha , I langsung tak kenal . Then , dia bersalam dengan mak mertua dia ! *melebih sudaa*So , dia bercakap dengan cik ibuu and I larii membawa diri sebab frust ! *joking* bukan frust , but maluu . Dia laki , I perempuan mane boleh bermain mata ! Subhanallah , zina mata !

     Dah - dah la I banyak merepek nie . sory =,=

 
     Assalamualaikum , done for appoinment today :) yeahh !  feel free right now . but , I've another appoinment this Monday so , I hoped I'll faced it successfully . InsyaAllah .. hmm , I can't sleep well because I still remember what doctor said ! Ohh NO ! I think , I should change my habits ! farah , u're 18 already so , you should be matured ! Doctor said ; you're too spoiled .. okay fine , I know that and I'll slowly to change .. I'm so sad because all people especially who know me told something like that . Ouhh , this is my weakness !! I should fight my weakness to be more better ! 

     Okay , let me move to another topic .. I've got the Kedah Matriculation College , so Alhamdulillah for that . But , I'll wait for upu result which be announced on 7th May . So , I hope I'll gOt the interested course . Actually , I like mathematics , additional mathematics and chemistry . So , if I got the 'Diploma Sains Kuantitatif ' I think better I follow my flow .. ahhaha , since I like math so much ! right ? Okay , about the matriculation , one thing that I'm not interested .. hihi .. what ? biology and physics . Actually , I didn't hate this subject but , as I mentioned I  like math very much .. 

     So , if my friends asking me , I can't decide to choose weither Matrix or diploma because the result for diploma doesn't know yet .. So , wait and see !

Ape itu matrikulasi ?

Hari nie , I nak share about matrikulasi .. so , kepada yang masih 'blur' , maybe ini dapat membantuu !

Matrikulasi?
Matrikulasi adalah pembelajaran selama setahun atau dua tahun bagi pelajar lepasan SPM sebelum mereka melangkah ke program Ijazah di universiti.

Adakah Matrikulasi sama dengan STPM dan juga Diploma?
-Matrikulasi mengambil masa setahun atau dua tahun. Ia dikenali sebagai Program Satu Tahun dan Program Dua Tahun.
-STPM mengambil masa 2 tahun di sekolah (PRA U).
-Diploma pula mengambil masa 2 atau 3 tahun di universiti.
-Ada sesetengah silibus pelajaran di Matrikulasi sama dengan STPM dan Diploma.

Adakah kita akan dapat sijil selepas tamat matrikulasi?
Tidak. Matrikulasi tidak menganugerahkan sijil sebagaimana STPM dan DIPLOMA. Yang diberi nanti adalah slip peperiksaan. Slip ini tidak laku untuk mencari pekerjaan. Ia khas untuk kelayakan ke universiti dalam bidang bidang yang kita pilih kelak. Sijil STPM dan DIPLOMA laku untuk mencari pekerjaan.

Apakah pelajaran di Matrikulasi?
 
Jurusan Sains

Program Matrikulasi Sesi 2011/2012 yang berwajah baru ini memberi peluang kepada para pelajar daripada latarbelakang Sains untuk memilih tiga modul yang ditawarkan untuk pengambilan yang akan datang.

Perubahan yang akan dilaksanakan adalah di mana tiada lagi program Sains Hayat dan Sains Fizikal tetapi diganti dengan program berbentuk modul iaitu Modul I, Modul II dan Modul III.
  
Mata pelajaran teras yang ditawarkan bagi setiap modul dalam Jurusan Sains adalah seperti berikut;

  • Modul I – Fizik, Kimia, Biologi dan Matematik.
  • Modul II – Fizik, Kimia, Sains Komputer dan Matematik.
  • Modul III – Biologi, Kimia, Sains Komputer dan Matematik.

Jurusan Sains dalam program PST menawarkan ketiga-tiga modul di atas. Manakala bagi program PDT hanya ada Modul I dan II sahaja pada tahun pertama.


Jurusan Perakaunan

Jurusan Perakaunan dijalankan hanya dalam program satu tahun atau PST sahaja.

Mata pelajaran teras yang ditawarkan bagi Jurusan Perakaunan adalah Matematik, Perakaunan, Ekonomi dan Pengurusan.


Jurusan Teknikal

Jurusan Teknikal dikhaskan kepada pelajar dari sekolah menengah teknikal atau pelajar dari sekolah harian tetapi mempunyai latar belakang mata pelajaran teknologi kejuruteraan. Jurusan Teknikal juga hanya dalam program satu tahun atau PST sahaja.

Mata pelajaran teras yang ditawarkan bagi Jurusan Teknikal adalah Matematik, Kimia Kejuruteraan, Fizik Kejuruteraan dan Pengajian Kejuruteraan Awam/Mekanikal/Elektrik & Elektronik.

Mata Pelajaran Wajib

Mata Pelajaran yang wajib diambil oleh semua pelajar dari semua jurusan adalah Bahasa Inggeris, Kemahiran Dinamika dan Pendidikan Islam atau Pendidkan Moral.


Adakah kaedah pembelajaran di matrikulasi sama dengan pembelajaran di sekolah? Kuliah
Tidak. Ia berbeza. Matrikulasi mempunyai pembelajaran KULIAH dan kelas TUTORIAL. KULIAH adalah waktu pembelajaran topik yang baru. Kelas TUTORIAL adalah waktu mengukuhkan pemahaman pembelajaran di KULIAH tadi melalui buku latihan atau soalan dari pensyarah. Pada masa yang sama, setiap minggu ada kelas KO KURIKULUM. Yang pasti, masa di matrikulasi adalah PADAT. Anda perlu mengejar masa untuk mengulangkaji pelajaran.

Bagaimana markah setiap pelajaran dikira?
Markah dikira dalam bentuk Gred PNGK. Gred yang paling tinggi adalah 4 PNGK. PNGK dikira berdasarkan markah 0%-100% bagi setiap pelajaran (sama seperti sekolah). Cuma keputusan rasmi matrikulasi dalam bentuk PNGK.

Bagaimanakah pembelajaran di matrikulasi?
Bergantung kepada kelas kelas yang dibahagikan oleh pihak kolej. Secara amnya, kelas mula pukul 8 pagi dan tamat pada pukul 4 petang. Ada juga ruang masa rehat dan waktu belajar habis awal. Itu bergantung pada jadual anda. Lebih kurang 2 atau 3 'Assignment/homework' diberikan setiap hari.

Apa yang perlu dilakukan untuk mengekalkan Gred PNGK yang baik?
Anda mesti rajin. hargai masa, tidak boleh bertangguh dan tahu teknik belajar yang betul. Matrikulasi tidak sama dengan sekolah. Nota sendiri perlu ada dan mestilah teratur. Buatlah peta minda untuk setiap bab bagi subjek subjek yang dipelajari. Buat 'study group' sekiranya tidak faham sesuatu topik. Waktu malam adalah waktu yang sesuai mengulangkaji dan menyiapkan 'assignment/homework'. Terpulang kepada anda waktu mana yang anda selesa.

Apakah Gred PNGK yang baik?
3 PNGK ke atas. Yang paling baik adalah 4 PNGK (4 Flat).

Matrikulasi menyebabkan pelajar 'gila'?
Tidak. Apa yang saya sebut tadi, jika belajar dengan teknik yang betul, anda tidak akan rasa susah. NOTA SENDIRI YANG TERATUR perlu ada. Melainkan anda seorang yang genius. Terdapat pelajar matrikulasi yang genius, tidak perlu nota atau latihan yang banyak, mereka mampu mendapatkan gred PNGK yang baik. Tetapi, mereka minoriti. Fikirlah anda di dalam keadaan yang mana.

Tips lain untuk belajar?
Belajarlah mengikut 'learning objective/outcome'. Buat NOTA PETA MINDA berasaskan 'learning objective'. Dalam peperiksaan semester, lebih kurang 90% soalan dari 'learning objective/outcome' masuk dalam peperiksaan. Lagi 10% soalan kadangkala terkeluar dari silibus. Selalunya Gred PNGK akan turun sekiranya keadaan itu berlaku. Kertas soalan dibuat oleh pihak universiti, bukan kolej matrikulasi.

Tiada kehidupan seronok di matrikulasi?
Waktu Riadah dan Ko kurikulum
Sudah pasti ada. Bukan anda seorang yang mengalami masalah pelajaran di matrikulasi, orang lain juga turut bermasalah. Walaupun masa di matrikulasi agak padat, terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan setiap hari untuk melepaskan stress. Tambah tambah lagi di hujung minggu. Jawatankuasa Pelajar dan kelab ko-k kerap menganjurkan pertandingan. Tapi, awas! Jangan sampai berlebihan sehingga selalu mengganggu waktu ulangkaji anda. Program dakwah dari masjid atau surau matrikulasi turut juga ada hampir setiap hari.

Apakah perbezaan Program Satu Tahun (PST) dan Program Dua Tahun (PDT)?
Pelajar Program Dua Tahun sebenarnya khusus kepada pelajar SPM yang memperoleh keputusan yang agak kurang baik. Pada masa yang sama, pelajar rayuan matrikulasi juga terus ditempatkan di PDT. Walaupun begitu, itu bukan syarat utama untuk menjadi pelajar PDT. Pelajar PST juga boleh menjadi pelajar PDT dengan mengemukakan rayuan. Tetapi, tindakan perlulah dilakukan awal semester 1. Bilangan pelajar PDT sebenarnya sangat sedikit dalam kolej matrikulasi.

Bagaimana kehidupan pelajar PDT?
Mereka lebih relaks berbanding pelajar PST. Jadual mereka tidak padat untuk tahun pertama. Pada tahun pertama, mereka mempelajari lebih kurang 50 % silibus pelajaran pelajaran PST. Apabila mereka masuk tahun kedua, mereka akan belajar mengikut sistem pembelajaran pelajar PST. Ramai di kalangan mereka mendapat PNGK yang baik untuk peperiksaan semester. Pelajar Kos Akaun juga lebih relaks walaupun mereka PST.

Bagaimana dengan pensyarah?
Ada yang ramah, baik, tegas dan garang. Bergantung.

Bercinta di Matrikulasi?
Selalunya keputusan anda akan hancur nanti. Elakkan.

Peperiksaan Semester
Sekiranya saya gagal (PNGK<2.00) dalam peperiksaan semester, apa akan terjadi?
Anda tidak berkelayakan masuk ke universiti (Peraturan Matrikulasi). Sekiranya PNGK anda melebihi 2.00, anda boleh mengulang program matrikulasi. PNGK yang melebihi 2.00 masih layak untuk permohonan universiti, tetapi anda mudah dapat kos-kos 'lelong'.Amatlah rugi sekiranya berlaku begitu. Orang lain boleh cemerlang, mengapa pulak kita boleh gagal?

Kesimpulannya?
Belajarlah bersungguh sungguh dan buat yang terbaik di matrikulasi. Anda perlu berkorban untuk 'Satu Tahun' sahaja bagi pelajar PST. Bagi pelajar PDT, tempoh masa adalah dua tahun. Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Yang penting, 'study smart, not study hard'. Mengulangkaji dengan menyelak buku atau nota pensyarah tanpa NOTA SENDIRI sebenarnya tidak berkesan di matrikulasi (begitu juga di universiti). Ia menyebabkan anda lebih tertekan. 3 pembelajaran berkesan adalah penglihatan, pendengaran dan penulisan nota.

Alhamdulillah dapat tawaran Kolej Matrikulasi Kedah

 WOittt ! nampak tak I punye tawaran tuu ? buka mata luas - luas yee kalo tak nampak . Tak punn , p amek kanta pembesar ! 

Bende nie check pukul 1.10 a.m semalam sebenarnya .. Biorlah , cek malas nak tunjuk awal - awal .. Nanti , pada sape - sape yang tak dapat tuu , terasa pulak kang ! *sorry , I tak menyindir sape - sape
 
Semalam , kite OFFLINE awal cikit .. HAHA . Saje je nak tidur awal - awal tak mau ahh tengok matrik !!! menciii !
then , my friend text me :
 
Farah awk tahu dh ko bleh matrik mano 
sbb kak sy check hk sy tdi ..sy bleh 
dekat kedah , k.nerang..kalo gune tenet 
lembap , awk ata msg lah cpt ckit .
 
makk aihh , ni meseg dari Aliena .. I know she's over excited about matrix ! Huahaha .. So , hati I punn macam tak tenteram jee
bukan apee , I takot frust lagii !! dah la time interview dulu , I tak dapat !!!

I takot lahh I gagal dapat matrik sebab isi matrik dulu ,cincau - cincau jaa ..Tanpa membuang masa *cehh , macam karangan * so , I terpaksa ONLINE balik then check .. wahhh !! yess dapat !!
tengok - tengok bawah , KEDAH !!! 
Waa , kenape Kedaaahhh ?? 
tamau ahhhhh ..
*k , sy tahu sy mengada - ngada*
 
Bukan apee sebelum nie duk Perlis dah .. Bajet lahh matrik nie dapat N9 @ mELAKA @ selangor ! hampehh laa !  *bukan nak kutuk kedah tapi ,nak la cari pengalaman negeri lain pulak !!
 
Ape - ape punn , Kedah lebih baik dari Perlis .. HAHA .. Perlis panas woaa !! Syukur lahh jugak sebab dapat >,< then , gtaw kat cik abang .. cik abang gelak sebab dapat sebelah utara jee ..
dah rezeki camtuu nak buat camna kann ? 
 
Zzzzzzzzz...........
bangun awal pagi , mandi , breakfast and online nak tengok kawan - kawan lain dapat matrik manee .. topik hangat kat Facebook pada 25 April ialah pasal matrik camnie :
 
"Wehh ! dapat matrik tak ?"
"matrik mane ?"
"kite sama lahh .. hahah"
 Yeahhh ! ramai kawan dapat matrik kedah ! best whooo >,< ade geng !! 

excited lah sangat kan ? walhal tak tahuu lagi nak pegy ke tak .. Hahaha .. ramai yang suruh I pegy tapi , entahh laa .. I nak tengok result upu dulu .. kalo dapat diploma kos elok punya , so I decide nak pegy diploma .. Nie masa depan kite , so kite tak boleh nak ikot orang .. kalo dengar pendapat tak pe lahh kan ? Memang rugii kalo tolak tawaran matrik ..
hMm , ape - ape punn , tengok result upu dulu .. 
wish me luck okay ?

  
 
 
 
 
 
 

Capital N

Hai readers !
Tujuan I update blog hari ini adalah untuk berkongsi masalah saya yang menyebabkan hati saya tidak tenteram lagi gundah gulana ! *acecee , ayat skema bro* Straight to the point , saya tahu capital N nie suka saya ! *tutup muka ! awww , maluuu*
okeke , serius nie *muka garang* acano hang taw laki tuu suka hang ? HAHA , diA gtaw lahh >,< dah la , malas pulak nak bercerita about love love nie ;) korang layan lah KOLEKSI PRINTSCREEN dari I yang tak seberapa nie !! OPPPS .. sorry erk I terpaksa hide kan name and his picture.. sorry :)


















Nie adalah hari last kitorang berhubung melalui laman sosial , facebook .. Sebelum nie , dia tak pernah luahkan perasaan macam nie . Dia adalah kawan baik I sebab bila I sedih , dia gembirakan I . bila I ada masalah , I cerita kat dia , dia jadi pendengar setia .. kekadang , bila rasa kecewa ke hape , dia buat lawak .. suka sangat ada kawan like him . Dah la bijak , result gempak ! I tak dapat terima kenyataan yang dia suka I sebab I memang anggap dia kawan baik I ..

Patutlah sebelum nie , I ade ceritakan something kat dia .. korang nak tahuu ke ? Acece .. Okay , I kenal someone MTH namanya .. jujur I cakap I suka kat dia ! Dia ade ciri - ciri lelaki idaman I .. Ciri utamanya , dia tahu about agama nie .. banyak dia tegur I . Hmm , I suka dapat kawan macam dia . Kalo dapat suami macam ni kan best , boleh bimbing anak bini ke jalan yang benar *sesekali menggatal tak salah kan ?*. K , stop about MTH .. Then , I cerita lah kat capital N nie about MTH .. dia buat 'dek' jer .. heran sihh , sebelum nie dialah pendengar setia ..Nak kate telinga dia hilang , I tengok okay jee :) maybe taik telinga penoh kot ?*yekk ,pengotor!*

At last , I dapat tahuu dia suka I .Buktinya , koleksi printscreen kat atas tuu ! maybe dia jemu kot I selalu ceritakan pasal MTH jee .. Malam tuu , I sedih sangat tak sangka dia pendamkan perasaan tuu dah lama kot . Lepas tuu , I dapatkan nasihat dari Pakar Cinta . siapa lagi kalo bukan cik ibuu .. cik ibuu tahuu I kecewa dengan MTH dulu , so cik ibuu cakap maybe si N nie memain je kot .. so, nasihat cik ibuu , layan je dia seperti dulu .. lupakan luahan dia tuu .. *baik juga cik ibuu nie rupanya*

Satuu lagi mende yang membuatkan I sedih ialah ...........













DIA ....






























ACCIDENT :(







































CRYING ALONE !! GOD , GIVE ME STRENGTH ......................






















Sadiss sangat bila dapat tahu dia accident ! terkejut kucing den dibuatnya ~ *kucing je yg termampuu sebab beruk terkejut , I tak pernah tengok pun acano* Dia accident pada malam tuu .. yang dia luahkan perasaan kat I . maybe dia frust , malu or something like that sampai tak leh nak fokus bila drive . Aww , kuciwa !! bukan frust tolak cinta dia tapi , I rasa bersalah >,< dah la hari nie , Isnin dia kena operate .. paha kanan dia patah kot ! aww .. sakit !! kau sabar je la erkk ? aq tahuu kau kuat ! sebelum nie , kau tak pernah punn mengeluh kat depan aq .. aq simpati dengan kau ! *crying* tadi , I tanya dia acano .. dia langsung tk balas text I .. I takot dia salahkan I !! I takot kitorang bermusuh nantii !! Minta jauh la semua tuu .. aminn ..

Memori 19 April 2012

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 
Hmm , today , 19 April is my brother's birthday ..
Bro ,
a birthday is just the first day of another 365 day journey around the sun .So , I hope you 
enjoy the trip :)



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 Even if you aren't live with us 
But you are in our souls
and we miss you so much
Hope next year we can spend your birthday together :)



This is a special wish Although we’re miles apart Remember dear brother, You’re always close in my heart We may not be together On this very special day I wish all the best for you And that it’s great in every way Another wish I have for you Is that this life brings Many blessings




At the same time , we got the bad news :( guess what happened ??
let me story mory in Malay okayy ? tetibe jer mati idea nak type in English .. hehe 
pagi tadi , around 9 a.m , my uncle called then , dia cakap nenek a.k.a mak tok dah takde ..
takde ? eii , bukan dia hilang or merayauu lahh i means dia dah MENINGGAL DUNIA !
so , I sarapan pagi , mandii , cari baju kurung yang sesuai and get ready to go ~ 
saje nak type panjang - panjang coz nak hilangkan sayu hati ini ~ uwaaaa ...
be strong farah ! setiap yang hidup pasti akan mati ! Allah lebih sayangkan dia farah !




Patut lah sebelum ini I ade mimpikan gigi I patah .. Petang tadi , cik abang ade call then dia 
pun dapat mimpi yang sama gak .. my mum cakap , orang - orang tua ade cakap bila 
mimpi macam tuu , means orang yang dekat dengan kite akan meninggal .. hmm , maybe
kebetulan jer kot (!)




But , I frust tadi sebab tak dapat kucup dan hadiahkan mak tok dengan ayat - ayat Al-Quran dan Yaasin
why ? becoz cik perutt nie meragam lah pulak ! *sengugut* 
hmm , apee lahh nasib tapi , puas hati sebab dapat lihat  mak tok buat kali yang terakhir 
I ajak cik ibuu pulang ke rumah coz I dah tak tahan dengan perut I nie plus , bau 
kemenyan yang menusuk dalam badan (!) auhhh , sabor jer laa (!)
 Cik ibu pulak pujuk - pujuk I agar bertahan . Katanya , kite kena tunggu sampai jenazah 
selamat disemadikan bcoz nie lahh peluang terakhir bersama arwah .. 



Then , I turun kat bawah cari cik ayah *nak pujuk lah kononnya* .. emm , cik ayah tak kelihatan pulak but , nampak 
ramai laki keliling rumah mak tok tuk solat jenazah .. ahhahah sempat jugak
memandang golongan muallaf yang handsome (!) *kegatalan terserlah *
 muallaf ? whyyy ?
HEHE .. My uncle , pendakwah laa .. so , dia bawak la muallaf tuu datang ~






Abis jer solat jenazah , semua blah *k tipuu*
I punn balik , basuh baju then masuk bilik terus nangis *tipuu lagi*



tak caye ? nah ! buktii 




-
-
 - 




comel je kan ? 
I hope mak tok berada dalam kalangan golongan yang beriman 
Al fatihah tuk mak tok ..
semoga roh mak tok dicucuri rahmat 
emm , I LOVE MY FAMILY 
cik abang , jangan sedih ye sebab tak boleh tengok mak tok buat kali terahir 
ade hikmah disebaliknya 
banyakkan berdoa tuk mak tok yee ? 
I hope you enjoy your birthday ! don't be sad yaww ? 
smile :)

Cerita hari ini -,-

Assalamualaikum ..
heyhey , farah kembali .. Hari nie , pagi - pagi lagi kena kejutkan oleh cik ibuu 
ahhha , terkejut whooa ! sebelum nie , takde punn camnie ..
beginilahh lebih kureng dialog kitorang ;)


*angahhhhhhhhhh.........
**hoomm , adoo gapoo ? (gosok - gosok mata )
*appoinment angah oyak esok keyy ?
**homm lahh , 19 keyy , esop , khamis
*eyhh , bkpo di kad nie tulis 17 ? saloh tengok doh tuu ! ( sambil tunjuk kad )
**yakkk ! hmm , ganoo eyhh ?
*doh bangun - bangun la
**okay , takpoo , ore call doctor khoo meta lagi laa 
*eii , berat sungguh budop nie ! 

sorry , guna loghat kelantan !

hmm , lebih kureng camtuu lah conversation I dengan my mum .. Yeahh , saya mengaku 
sejak akhir - akhir nie , means lepas SPM , otakku semacam jer ! paham - paham jer la .. 
I dah tengok banyak kali tarikh appoinment tuu tapi , hampeh ! lupee jugak akhirnya ..
then , call DR.KHOO .. nasib baik lahh dia tak marah 
dia siap buat lawak lagihh ! dulu , garang sekarang baik .. hewhew semakin bersemangat nak jumpa dia
so , dia bagii tarikh lain tuk appoinment ! 

Petang tadi , cik abang pulak yang call , hmm dah tahuu dah aim dia call tuk ape :) HAHA , dia
tuu kalo call tak bagi motivasi , tak sah ! nasib baik dia cakap dengan I kejap jer 
motivasi apee ? haa , pasal nak masuk uni lahh !
Ade satuu ayat dia yang membuatkan I sebakk dan nanges sorang - sorang * lap - lap air mata -,-*

" angahh , kalo dapat mane - mane tawaran , gtaw erkk ? abang balik nanti ! jangan buat senyap jer " 

Tetibe jer hatii jadi sayu dengar ayat tuu ! dia tahuu adik dia nie budak manja ! dia tahuu I sedih bila dia takde al maklumlah , kitorang nie rapat .. duluw ,teringat masa dia lawat 
I kat hostel .. kemain lagii kitorang nangis ! lawak derr tengok muka cik abang nanges ! first time tuhh !
emm , dia tamau adek dia sedih - sedih .. sayang cik abang and family <3